Sexleksaker: varför behöver du dem och hur man väljer dem

“Allt ska vara naturligt”, kommer vissa att säga. “Men vad är naturlighet utan orgasm,” motsätter sig andra. Så den första anledningen är banal: nöje. Detta gäller särskilt för kvinnor som har svårt att uppnå orgasm utan stark klitorisstimulering och män som tenderar att nå målet för snabbt.

Den andra anledningen är inte heller mycket original. Sexleksaker gör skillnad i livet för människor utan par. Naturligtvis kommer det inte att kunna helt ersätta en levande person (även om tillverkare av sexrobotar arbetar i den här riktningen), men det gråa vardagen kommer säkert att lysa upp.

Detsamma gäller för personer som har varit i ett förhållande länge. En liten variation i kön kommer bara att uppdatera enheten.

Jag använder efterrätt analogi. Det finns inget behov av att beställa det på en restaurang. Men om du gör det kommer middagen att smaka ännu bättre. Det är samma sak med sexleksaker.

Ava Cadell, amerikansk sexolog, lärare och författare till sju böcker om sex och relationer
När allt kommer omkring kan även köpa sexleksaker bli ett litet äventyr. Förutsatt att du inte går ihop till specialiserade webbplatser, men till en vuxenbutik. Tja, om det inte är det vanliga förfarandet för ditt par.

Hur man väljer sexleksaker
En nybörjare kan bli förvirrad i världen av sexleksaker. Därför är den bästa lösningen att börja med att bestämma i vilken zon och vilken typ av stimulans du är mest intresserad av och välj den enklaste modellen. Försöker köpa en multifunktionell och dyr enhet riskerar du att förlora pengar. Börja med grunderna. Därefter blir det klart var du ska gå, och om du behöver det alls.

Användarrecensioner kommer också att vara bra råd. Detta hjälper dig att bättre förstå ditt framtida köp.

För dem som vill testa så många enheter som möjligt-ett tips: Börja med billiga produkter. De är inte så bra länge, men de visar tydligt vad det är. Därefter kan du välja den bästa modellen.

byggmaterial
Man tror att de bästa enheterna är gjorda av icke-porösa material: silikon, glas och rostfritt stål. Deras struktur tillåter inte bakterier att komma in. För ägare innebär detta enkelt underhåll, säkerhet och hållbarhet.

ABS plast, termoplastisk elastomer (TPE) och termoplastiskt gummi (TPR) är generellt hypoallergena och säkra. Men de är förknippade med porösa material, och så måste du vara försiktig och försiktig när du använder.

Den största faran representeras av produkter gjorda av PVC, gelé och vinyl, vilket kan påverka kroppens kemikalier (ftalater och andra) negativt.

Latex är också ett kontroversiellt material. Det kan orsaka allergier, en obehaglig lukt och är dessutom inte särskilt hållbar.

Hur man lägger till leksaker till ett pars sexliv
Vi har redan skrivit om hur man berättar för din partner om deras önskan. Men för sexleksaker finns det några fler regler.

Först prata med din partner om möjligheten att använda sådana enheter. Var taktfull, för att inte tvivla på att du är fruktansvärt missnöjd med ditt sexliv.

Innan du går in i det vanliga spelet, kolla in det själv. Ett dåligt första intryck under en lång tid kan avskräcka lusten att försöka igen.

I vilket fall som helst är det bättre att börja använda leksaken noggrant och noggrant. I början är det särskilt viktigt att få feedback för att hitta det bästa sättet att använda det.

Om du har varit ett fan av leksaker länge och vill presentera dem för en ny partner, Välj rätt tid för detta möte. Vid den första sexuella kontakten är det bättre att inte försumma ett sådant meddelande:nya intryck är tillräckligt. Men det är inte heller för mycket att skjuta upp, annars kan du känna att du håller en skamlig hemlighet.